‘De mogelijkheden voor uw
bedrijf zijn oneindig’
Alwin van Dongen

Wat is payrolling en hoe werkt het?

Payrolling heeft soms een wat negatief imago, maar dat is niet in alle gevallen terecht. Vaak is men niet bekend met wat het daadwerkelijk inhoud. Payrolling is oorspronkelijk een vorm van het ter beschikking stellen van werknemers aan opdrachtgevers. Opdrachtgevers zijn zelf verantwoordelijk voor de werving, selectie en begeleiding van werknemers. Met payrolling kunnen inleners het contractbeheer en de verloning van door henzelf geworven personeel risicoloos, gemakkelijk en voordelig uitbesteden aan FAKOPS.

Wat gebeurt er bij payrolling?

Een ondernemer geeft eigenlijk de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen. Het personeel van de ondernemer komt in dienst van FAKOPS. Het financiële, administratieve en juridische gedeelte wordt uitbesteedt aan FAKOPS, terwijl de dagelijkse leiding met betrekking tot werkzaamheden en inroostering bij de onderneming blijft.

Voor wie is payrolling interessant?

Payrollen is zeer interessant voor de MKB ondernemer en wordt veel toegepast in de sectoren Bouw, Detailhandel, Zorg en Horeca. Ook voor kleine ondernemingen met slechts een gering aantal medewerkers, is payrolling interessant als dienstverlening ter ontzorging en professionalisering van het werkgeverschap.

Bij FAKOPS ligt de prioriteit op het juist toepassen van de arbeidsvoorwaarden en het correct naleven van alle wet- en regelgeving, een taak waar de eigenaar/ondernemer onvoldoende tijd en kennis voor beschikbaar heeft.

Payrolling voor intermediairs, MKB ondernemingen en ZZP-ers

FAKOPS richt zich met payrolling uitsluitend op intermediairs (uitzendondernemingen) en de MKB onderneming die tijdelijk flexibel personeel nodig heeft. Bijvoorbeeld kleine ondernemers die net begonnen zijn met hun uitzendonderneming en vanuit huis werken of juist gevestigde namen met meerdere vestigingen door heel Nederland. Elke klant bij FAKOPS mag rekenen op een maatwerk service als het aankomt op payrolling.

Een ander voorbeeld zijn de MKB ondernemers die tijdelijk meer medewerkers willen aannemen maar nog niet direct de verplichting willen aangaan. Met onze jarenlange kennis en ervaring zijn we voor elke ondernemer de ideale collega. Bovendien kunt u zich vanaf dag 1 profileren als partij met een volledig gecertificeerd backoffice dat NBBU-lid is. Zo vergroot u uw commerciële slagkracht als ondernemer.

Zo ontzorgt FAKOPS uw backoffice met payrolling services op maat. Neem contact met ons op via het contactformulier of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact

Wilt u meer weten over de dienstverlening van FAKOPS of uw personeels- of salarisadministratie uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 

U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer:  +31 (0)165 855 851 of +31 (0)6 501 205 18. 

FAKOPS staat voor
  • Kwaliteit door jarenlange en uitgebreide kennis en ervaring binnen het vakgebied.
  • Betrokken door persoonlijke aanpak.
  • Verantwoordelijk vanwege het motto: We doen het goed of we doen het niet.
  • Betrouwbaar vanwege het motto: Afspraak = Afspraak.
  • Verbinding door kennis te delen en echt samen te werken.

Kortom: FAKOPS geeft u graag de vijf!